مصاحبه مدیرعامل شرکت بینالمللی توسعه گردشگری تمدن شهر کادوس(عصر میزبان)
فرصت طلایی گردشگری
عصر میزبان درباره سرمایهگذاری در صنعت گردشگری با سعید مجردی، مدیرعامل شرکت بینالمللی گردشگری کادوس که با تخصص و دانش، وظیفه خطیر مشاورِ سرمایهگذاران سومین صنعت پررونق جهان را به عهده دارند، گفتگو کردهاند؛ بخشی از این مصاحبه در زیر شرح داده شده است:
از ظرفیتهای صنعت گردشگری در ایران بگویید.
ما دارای 5600 کیلومتر ساحل از شمال تا جنوب ایران می باشیم، 13 اقلیم جهان، 11 اقلیم در کشور وجود دارد، ثبت 25 اثر جهانی، ثبت جنگلهای هیرکانی، تنوع غذایی، دهمین کشور دنیا در جاذبهها، هفتمین کشور جهان در جذابیتهای بناهای تاریخی، می باشیم.
ما کجای این صنعت گردشگری جهانی قرار داریم؟
آیا مدیران از ظرفیت های موجود استفاده کردند و در دورهای به زیرساختهای گردشگری کشور اهمیت دادند؟
باید باور کنیم که احتیاج هر اتفاق مهم اقتصادی، آموزش مدیران در کلان می باشد. آیا فرمانداران، بخشداران و …. این آموزشها را گذرانده اند؟ با این اوصافی که قابل مشاهده می باشد، مدیران ما قادر نیستند هیچ حس مسئولیتی نسبت به صنعت گردشگری داشته باشند. مدیران در شهرهای مختلف بدون تخصص و آموزش، قادر نیستند درک کنند سومین صنعت دنیا و اولین صنعت اشتغالزای جهان، گردشگری می باشد.
در صورت درک و فهم این موضوع مهم، دیگر حرف از اشتغالزایی در شمال و جنوب بیان نمیکنند. این نقطه ضعف ما می باشد، که به استانهایی مانند گیلان و سیستان و بلوچستان محروم نامیده می شوند. ما در مورد خاور دور سخن نمیگوییم، درباره ایران صحبت میشود؛ ایرانی که همسایگانش بدون نفت رشد کردند. ترکیه برای ورود هر گردشگر ایرانی به کشورش مبلغی بالغ بر هفت میلیون تومان سوبسید میدهد. ترکیه ظرفیتهای هوایی و زمینی کشورش را شکوفا کرده و گردشگران را با تدبیر جذب کرده است. کشور کوچک قطر را مشاهده کنید که چطور میزبان جام جهانی فوتبال شده است.
ما قادر نیستیم بدون دانش، ظرفیتها را بالفعل و به احسن مبدل کنیم. سرمایهگذاری برای زیرساختهای گردشگری باید برای تمام فصول سال تعریف شود،و باید به این باور برسیم.
من به عنوان فعال عرصه جذب سرمایهگذار در صنعت گردشگری و سرمایهگذاری در این زمینه، معتقدم سرمایهگذار باید امنیت مالی داشته باشد و در این باره راهکار بیان شود تا اثبات شود میتواند سود کند و این امر میسر نمیشود مگر با همبستگی تمام ارگانها.
عوامل متعددی در سرمایهگذاری تاثیر گذار هستند، سرمایهگذاری باید کمخطرترین و در عین حال سودآورترین باشد. هیچ سرمایهگذاری به ضرر فکر نمیکند.
حال این سوال مطرح میشود که سرمایهگذاری در کدام بخش دارای جذابیت است؟
با پیشرفت جوامع، دیگر سوژه بکری برای سرمایهگذاری وجود ندارد، باید قبول کنیم که صنعت گردشگری در آیندهای نزدیک به صنعت اول جهان مبدل میشود و گستردگی، تنوع و اشتغال ایجاد خواهد کرد. و همانطور که همه دیدیم در پساکرونا سرعت صنعت گردشگری در گردش مالی و نوآوری، تحولی را در کشورهایی که به اقتصاد آن احتیاج دارند، ایجاد کرده و میکند.
یکی از دغدغههای مهم فعالان گردشگری، توسعه گردشگری ساحل و دریا می باشد.
با پشتکاری که در وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و معاونین وی شاهد بودیم ، تمام دستورات لازم را به ویژه در بخش گردشگری ساحلی و دریایی دادهاند، در واقع فرصتی عالی ایجاد شد.
به عنوان کسی که کارشناس حوزه سرمایهگذاری می باشم، دغدغهام توسعه گردشگری ساحلی در کشور است. باید باور کنیم که هر 3 گردشگر، 2 تا برای استفاده از دریا به سفر میروند. جنگلِ مجاور دریا هم که جاذبه خاص خودش را دارد.
با توجه به علاقهای که ایرانیها به تفریح دارند، باید از ظرفیتهای موجود به نحو احسن و برای تمام طول سال بهره ببریم. و تفریح در تعطیلات کوتاه و مقطعی با ایجاد مشکلات متعدد در مقصد سفر را اصلاح کنیم.
پیشنهادی در این باره دارید؟
ساخت کلیپهای متنوع، برنامههای رسانهای و هماهنگ شدن ارگانها، فراهم کردن بستر لازم برای قیمتهای مناسب برای کسانی که سفر میکنند. همچنین این مسئله نباید یک سویه باشد؛ دولت به یک شیوه، سرمایهگذاران و مردم به روشی دیگر.
دیدگاه شما